Raná v květnu 2017

12.06.2017 21:14

Drazí přátelé a příznivci,

konečně několik novinek z krásné Rané :-) V měsíci květnu jsme s farníky podnikli pouť na Hostýn. Měly jet dva autobusy, jeden však nepřijel, takže se doprava řešila narychlo auty. Po krásné mši v bazilice sice padla mlha a začalo pršet, nám to však náladu neubralo, jak uvidíte na fotce. Cestou zpět jsme ještě navštívili zámek Čechy pod Kosířem.

Novinkou bylo také první otevření NOCI kostelů. Kromě mše sv. byla v nabídce prohlídka kostela, Biblické čtení, na které přijela herečka Jitka Smutná z Prahy, a varhanní koncert. Všichni si to krásně užili a na faře se povídalo a smálo až skoro do půlnoci.

Hodně času teď nejen mě zabírá stavba plotu kolem farní zahrady. Ne úplně plánovaná akce běží už po tři několik sobot - od proklestění křovin, přes bagrování, betonování, stavbu brány se to posouvá už k závěrečnému natažení pletiva. Ruku k dílu přikládají dospělí i děti.

A nakonec loutky! Během roku byly každý měsíc mše s maňáskovým kázáním. V rámci loutkářské konzervatoře však připravujeme velkou instalaci o vynálezci Josefu Resselovi, od jehož úmrtí uplyne 150 let. Na mě zbyla část o jeho dětství v Chrudimi, kde byl i pokřtěn a chodil na doučování do kapucínského kláštera. Loutka je již hotová a nyní pracuji na dalších částech. K vidění to bude v Chrudimi ve staré sladovně od 3. do 6.7.2017. Určitě přijeďte, jste zváni!

Ke všem popsaným aktivitám si můžete prohlédnout fotky ve fotogalerii!!!

Zpět

Kontakt

P. Mgr. et Mgr. Ondřej Matula
kancelář: Tyršova 1, 539 73 Skuteč
bydliště: Raná 70, 539 01 Hlinsko v Čechách

+420732536873

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode